Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€ (έως 5kg)
+302821074730
 
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
Close
 
(0)
Φίλτρα
 
+302821074730

Εξοπλισμός για νέο αναβάτη μηχανής

Εξοπλισμός για νέο αναβάτη μηχανής

🕓 Χρόνος ανάγνωσης: 3'

Καλά χιλιόμετρα με τη νέα μοτοσυκλέτα και καλώς ήρθατε στον μαγικό κόσμο των δύο τροχών! Αν αναρωτιόσαστε ποιος είναι ο κατάλληλος εξοπλισμός για νέο αναβάτη μηχανής, βρισκόσαστε στο κατάλληλο μέρος. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείτε για να απολαμβάνετε την οδηγική σας εμπειρία στο maximum, με ασφάλεια.


ΚΡΑΝΟΣ ΜΗΧΑΝΗΣ
Το βασικότερο όλων, και σήμα κατατεθέν των μοτοσικλετιστών, είναι το κράνος. Είναι τόσο υποχρεωτικό νομικά, όσο και η ζώνη στο αυτοκίνητο. Προστατεύει το κεφάλι μας και είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι όσο πιο ποιοτικό είναι, τόσο καλύτερα θα λειτουργήσει σε πιθανό ατύχημα. Λέγεται ότι το κράνος σώζει ζωές και δεν υπάρχει καμία υπερβολή σε αυτή την έκφραση.

 Εξοπλισμός για νέο αναβάτη μηχανής: Κράνος

Υπάρχουν τρεις βασικές κατηγορίες:

Full Face (κλειστά): Το πιο ασφαλές. Προστατεύει την περιοχή του σαγονιού. Άκρως απαραίτητο για μηχανές μεγάλου κυβισμού και γρήγορη οδήγηση.

Jet (ανοιχτά): Αφήνουν εκτεθειμένο το σαγόνι. Τα επιλέγουν οι αναβάτες που κινούνται συνήθως εντός πόλης, με χαμηλές ταχύτητες.

Modular (ή flip-up, τα ανοιγόμενα): Είναι 2 σε 1. Η περιοχή του σαγονιού «ανοίγει» και μετατρέπεται από full-face σε jet. Τα προτιμούν συνήθως όσοι κάνουν αρκετά χιλιόμετρα με συχνές στάσεις.


👉
ΣΥΜΒΟΥΛΗ GAS: Προτείνουμε να επιλέξετε ένα ποιοτικό full-face κράνος. Παρέχει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

> Σωστή εφαρμογή κράνους μηχανής



ΜΠΟΥΦΑΝ ΜΗΧΑΝΗΣ
Υπάρχουν χειμερινά (αδιάβροχα – με αφαιρούμενη θερμική επένδυση), καλοκαιρινά (διάτρητα), 4 εποχών (διαθέτουν αφαιρούμενη αδιάβροχη μεμβράνη και θερμική επένδυση όπως και αεραγωγούς που ανοιγο-κλείνουν).

Εξοπλισμός για νέο αναβάτη μηχανής: Μπουφάν

Ότι μπουφάν και να επιλέξουμε, πρέπει να φέρει πιστοποιημένα προστατευτικά σε ώμους, αγκώνες και πλάτη (στις περισσότερες εταιρείες το προστατευτικό πλάτης πωλείται χωριστά).

Τα υλικά κατασκευής του μπουφάν είναι καθοριστικής σημασίας για το βαθμό ασφάλειας που παρέχουν. Η Cordura είναι εξαιρετικής αντοχής πατενταρισμένο ύφασμα, ανθεκτικό στην τριβή. Το δέρμα είναι το πιο ασφαλές αφού σκίζεται δυσκολότερα όταν συρθούμε στην άσφαλτο. Τα softshell urban μπουφάν, έχουν την μικρότερη αντοχή αλλά είναι εύκαμπτα και άνετα για καθημερινές μετακινήσεις.


👉
ΣΥΜΒΟΥΛΗ GAS: Πριν αγοράσετε λάβετε υπόψιν τις θερμοκρασιακές συνθήκες της περιοχής σας, πόσο κρυώνετε/ζεστενόσαστε γενικά, τη χρήση/είδος μηχανής που αγοράσατε. Τα μπουφάν 4ων εποχών λειτουργούν καλά σε βόρεια κλίματα με ήπιο καλοκαίρι. Οι αναβάτες που ζουν σε ζεστές περιοχές, όπως η Κρήτη, χρειάζονται οπωσδήποτε και καλοκαιρινό μπουφάν που διασφαλίζει το μέγιστο δυνατό εξαερισμό.

> 6+1 απορίες για τα μπουφάν μηχανής



ΓΑΝΤΙΑ ΜΗΧΑΝΗΣ
Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα χέρια είναι το πρώτο σημείο του σώματος που έρχεται σε επαφή με το οδόστρωμα σε ένα ατύχημα. Γι΄αυτό είναι σημαντικό να φοράμε γάντια όλο το χρόνο.

Εξοπλισμός για νέο αναβάτη μηχανής: Γάντια

Εκτός από αυτό, διατηρούν τα χέρια μας ζεστά (τα χειμωνιάτικα) (και εμάς άνετους), πράγμα καθοριστικής σημασία στην οδήγηση και τους λεπτούς χειρισμούς που απαιτεί.


👉
ΣΥΜΒΟΥΛΗ GAS: Αγοράζουμε γάντια που καλύπτουν τις θερμικές μας ανάγκες κάθε εποχή, έχουμε καλή αίσθηση grip, διαθέτουν τις κατάλληλες προστασίες για τη χρήση που κάνουμε. Σίγουρα χρειαζόμαστε δύο ζευγάρια, καλοκαιρινά και χειμερινά.

> Τι γάντια μοτοσυκλέτας να επιλέξω;



ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΜΗΧΑΝΗΣ
Είναι απαραίτητο στα πολλά χιλιόμετρα να φοράμε παντελόνι μηχανής, είτε αυτά είναι εντός ή εκτός πόλης. Διαθέτουν προστατευτικά σε μηρούς και γόνατα και ύφασμα ανθεκτικό στην τριβή. Ισχύει και εδώ η διάκριση εποχικότητας που συναντάμε στα μπουφάν.

Εξοπλισμός για νέο αναβάτη μηχανής: Παντελόνι

Υπάρχουν και jeans με επιστρώσεις πχ Kevlar, που ενισχύουν το ύφασμα και το επίπεδο προστασίας για καθημερινή χρήση στην πόλη όπως και softshells που είναι ζεστά και άνετα. Όλα έχουν προστατευτικά.


👉
ΣΥΜΒΟΥΛΗ GAS: Δεν παραλείπουμε ποτέ το παντελόνι σε μακρινό ταξίδι. Η αδιαβροχοποίηση θα μας κρατήσει στεγνούς σε ξαφνική μπόρα. Αν δεν έχουμε εξειδικευμένο παντελόνι μηχανής, συνδυάζουμε το απλό μας παντελόνι με επιγονατίδες. Δεν είμαστε προστατευμένοι από την τριβή, είναι όμως τα γόνατα και τα καλάμια μας από την πτώση.



ΜΠΟΤΕΣ ΜΗΧΑΝΗΣ
Υπάρχουν οι μπότες, τα μποτάκια, τα casual παπούτσια μηχανής με προστασίες σε φτέρνα και αστράγαλο. Όσο μειώνεται το ύψος, μειώνεται η προστασία. Αυξάνεται όμως η άνεση.

Εξοπλισμός για νέο αναβάτη μηχανής: Μποτάκια

Υπάρχουν χειμερινά (είναι αδιάβροχα) και καλοκαιρινά (συνήθως διάτρητα).


👉
ΣΥΜΒΟΥΛΗ GAS: Τα casual παπούτσια με προστασίες είναι ένας απλός τρόπος να κινούμαστε άνετα, με ασφάλεια κάθε μέρα. Τα ακριβά αθλητικά παπούτσια, στοιχίζουν αντίστοιχα και είναι ακατάλληλα για τη μοτοσυκλέτα. Στην αγορά μπορούμε να βρούμε μποτάκια με προστασίες για κάθε στυλ.

Και αν επενδύσουμε σε μπότες/μποτάκια με μεμβράνη Gore-Tex, τα πόδια μας θα μείνουν στεγνά σε ακραίες συνθήκες.




ΑΔΙΑΒΡΟΧΑ ΜΗΧΑΝΗΣ
Το μπουφάν και το παντελόνι μηχανής, ανάλογα με τα υλικά και τον τρόπο κατασκευής εξασφαλίζει περισσότερη ή λιγότερη αντοχή στη βροχή. Για απόλυτη στεγανοποίηση χρειαζόμαστε αδιάβροχα.

Εξοπλισμός για νέο αναβάτη μηχανής: αδιάβροχα

Αν βραχούμε, τα ρούχα μας βαραίνουν, κρυώνουμε και μειώνεται η συγκέντρωση στο δρόμο. Την πιθανή πνευμονία δεν θα τη σχολιάσουμε περισσότερο.


👉
ΣΥΜΒΟΥΛΗ GAS: Επιλέγουμε ποιοτικά (και δυστυχώς ακριβά) αδιάβροχα, διαπνέοντα, με θερμοκολλημένες ραφές. Από την εμπειρία μας, αποδίδουν καλύτερα σε βάθος χρόνου και είναι ανθεκτικά στη χρήση. Ένα φθηνό σετ αδιάβροχα, μπορεί να θέλει αλλαγή κάθε χρόνο.

> Οδηγός αγοράς: αδιάβροχα μηχανής



ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Το κράνος, το μπουφάν και τα γάντια είναι τα πιο απαραίτητα στην προστασία του αναβάτη για τις μετακινήσεις στην πόλη. Όσο αυξάνονται τα χιλιόμετρα, χρειαζόμαστε ΚΑΙ παντελόνι και μπότες. Δε φεύγουμε ποτέ για ταξίδι χωρίς τον παραπάνω εξοπλισμό και αδιάβροχα στις αποσκευές. Τα τελευταία συνήθως πιάνουν λίγο χώρο και είναι καλό να τα έχουμε πάντα μαζί μας, ιδίως όταν ο καιρός είναι απρόβλεπτος.

Αφήστε το σχόλιό σας
Close