Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€ (έως 5kg)
+302821074730
 
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
Close
 
(0)
Φίλτρα
 
+302821074730

Καλοκαιρινά ταξίδια με μηχανή: Πώς να αντιμετωπίσετε τη ζέστη

Καλοκαιρινά ταξίδια με μηχανή: Πώς να αντιμετωπίσετε τη ζέστη

Ονειρευόσαστε καλοκαιρινά ταξίδια με μηχανή και αναρωτιώσαστε πώς να αντιμετωπίσετε τη ζέστη;

Με αφορμή το μοτο-ταξίδι του φίλου μας Στέλιου στο θερμό Μαρόκο (ανυπομονούμε για το άρθρο στο motoadv.gr), ετοιμάσαμε μία λίστα με tips ώστε να απολαμβάνετε την οδήγηση σε θερμοκρασίες άνω των 30 °C χωρίς να υποφέρετε από τη ζέστη.


ΔΙΑΤΡΗΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΗΧΑΝΗΣ
Το σωστό μπουφάν και παντελόνι μηχανής, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη θερμική μας άνεση στα καλοκαιρινά ταξίδια με μηχανή και επιτελούν διπλό ρόλο.

Διάτρητα ρούχα - Καλοκαιρινά ταξίδια με μηχανή: Πώς να αντιμετωπίσετε τη ζέστη

Διαθέτουν μεγάλες διάτρητες επιφάνειες που επιτρέπουν στον αέρα να περνά στο εσωτερικό και σκληρό ύφασμα, ανθεκτικό στην τριβή στα κρίσιμα σημεία. Αυτό εξασφαλίζει ότι δε θα ζεσταθούμε αλλά σε περίπτωση πτώσης θα είμαστε προστατευμένοι.

Υπάρχουν καλοκαιρινά μπουφάν με αφαιρούμενη αντιανεμική ή/και αδιάβροχη επένδυση που θα μας καλύψουν τη νύχτα που η θερμοκρασία είναι πιο χαμηλή.

καλοκαιρινά μπουφάν μηχανής με αφαιρούμενη αντιανεμική/αδιάβροχη επένδυση

Η δεύτερη λειτουργία τους είναι η προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Ας πούμε ότι είναι το αντηλιακό του αναβάτη που τον προστατεύει από τα εγκαύματα. Και αν δεν σας πείθουμε εμείς, θα σας πείσουν οι φωτογραφίες των Βερβέρων της Σαχάρα.

Εναλλακτική λύση είναι τα ρούχα 4ων-Εποχών (με αφαιρούμενες επενδύσεις και ανοιγόμενα τμήματα) όπως αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία.



«ΕΥΑΕΡΑ» ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ
Καλό το μπουφάν με τη διάτρητη πλάτη, πώς θα λειτουργήσει όμως σωστά με ένα «μασίφ» προστατευτικό; Επιλέξτε διάτρητα προστατευτικά.

Προστατευτικά Dainese Pro-Armor - Καλοκαιρινά ταξίδια με μηχανή: Πώς να αντιμετωπίσετε τη ζέστη

Η Dainese έλυσε αυτό το πρόβλημα με την τεχνολογία Pro-Armor (43% διάτρητη επιφάνεια) ώστε να αντιμετωπίσετε τη ζέστη. Αντίστοιχα η Alpinestars προσφέρει τη σειρά Nucleon. Είναι εξίσου ασφαλή; Ίσως ρωτήσει κάποιος. Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο και θα λυθεί κάθε απορία.

> Pro-Armor VS Wave D1: Ποιο υπερέχει;



ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΓΑΝΤΙΑ & ΜΠΟΤΕΣ
Τα καλοκαιρινά γάντια και μποτάκια μηχανής δεν είναι προαιρετικός εξοπλισμός στα καλοκαιρινά ταξίδια με μηχανή.

Διάτρητα γάντια - Καλοκαιρινά ταξίδια με μηχανή: Πώς να αντιμετωπίσετε τη ζέστη Καλοκαιρινά ταξίδια με μηχανή: Πώς να αντιμετωπίσετε τη ζέστη

Στατιστικά, τα χέρια είναι το πρώτο σημείο του σώματος που έρχεται σε επαφή με το έδαφος σε περίπτωση πτώσης. Από την άλλη, τα πόδια έρχονται διαρκώς σε επαφή με αυτό, γι’ αυτό πρέπει να προστατεύσουμε την περιοχή του αστραγάλου.

Χρειαζόμαστε, μπότες για θερμά κλίματα που προσφέρουν άνεση και ασφάλεια. Εννοείται πως η οδήγηση με αδιάβροχο εξοπλισμό στους 30 °C είναι μαρτύριο και δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τη ζέστη.

Εκτός από την πτώση ή τον ήλιο, τα καλοκαιρινά γάντια μας προστατεύουν και από τα έντομα. Επιλέξτε ένα ποιοτικό ζευγάρι καλοκαιρινά γάντια και θα διαπιστώσετε τη διαφορά.



ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΙΣΟΘΕΡΜΙΚΑ
Ναι καλά ακούσατε. Ισοθερμικά. Καλοκαιρινά.

Καλοκαιρινά ισοθερμικά - Καλοκαιρινά ταξίδια με μηχανή: Πώς να αντιμετωπίσετε τη ζέστη

Βοηθούν το σώμα μας να ρυθμίσει τη θερμοκρασία και να αποβάλει την υγρασία και θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα και το βράδυ. Μάθετε περισσότερα για τη λειτουργεία τους στον παρακάτω σύνδεσμο.

> Ισοθερμικά μηχανής: Πώς λειτουργούν, πώς φοριούνται & οδηγός αγοράς



ΚΡΑΝΟΣ
Πάντοτε προτείνουμε ποιοτικά full-face (διαθέτουν εξελιγμένα συστήματα αεραγωγών) για μέγιστη ασφάλεια. Όμως όλες οι γνωστές εταιρείες προσφέρουν αξιόλογα μοντέλα Modular και Andventure κρανών.

flip Up κράνη - Καλοκαιρινά ταξίδια με μηχανή: Πώς να αντιμετωπίσετε τη ζέστη Adventure κράνη - Καλοκαιρινά ταξίδια με μηχανή: Πώς να αντιμετωπίσετε τη ζέστη

Αν επιλέξετε flip-up, διατηρείστε το κλειστό στο δρόμο (έτσι θα αποφύγετε τον αέρα, μυγάκια & θόρυβο) και χρησιμοποιείστε το ως jet στις μικρές στάσεις. Αν από την άλλη έχετε on-off μοτοσυκλέτα και επιλέξετε Adventure κράνος θα ευχαριστείτε τον εαυτό σας για την επιλογή σας. Αυτά τα κράνη είναι πολύ δροσερά, ιδανικά για υψηλές θερμοκρασίες και χαλαρές ταχύτητες ταξιδίου.



ΦΙΜΕ ΖΕΛΑΤΙΝΑ
Η φιμέ ζελατίνα εξασφαλίζει «καθαρό» οπτικό πεδίο, ξεκούραστη οδήγηση και προστατεύει το πρόσωπο από τον ήλιο.

Φιμέ ζελατίνες κράνους - Καλοκαιρινά ταξίδια με μηχανή: Πώς να αντιμετωπίσετε τη ζέστη

⚠️ ΠΡΟΣΟΧΗ: Πρέπει να αλλάξετε τη φιμέ ζελατίνα με διάφανη στις νυχτερινές σας περιπλανήσεις.

Για του κατόχους σύγχρονων shoei κρανών υπάρχουν και οι φωτοχρωμικές ζελατίνες που σκουραίνουν ανάλογα με τις συνθήκες περιβάλλοντος. Το απόλυτο must-have για τα καλοκαιρινά ταξίδια με μηχανή.

Αφήστε το σχόλιό σας
Close