Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€ (έως 5kg)
+302821074730
 
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
Close
 
(0)
Φίλτρα
 
+302821074730

Πώς πλένω το δερμάτινο μπουφάν μηχανής;

Πώς πλένω το δερμάτινο μπουφάν μηχανής;

🕓 Χρόνος ανάγνωσης: 2'

Σε αυτό το άρθρο θα μάθεις πώς να φροντίζεις και να καθαρίζεις σωστά το δερμάτινο μπουφάν, παντελόνι και φόρμα μηχανής.


ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΣΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ;
Τα δερμάτινα ρούχα δε μπαίνουν ΠΟΤΕ στο πλυντήριο. Μπορεί να καταστραφεί το δέρμα. Το πατροπαράδοτο πλύσιμο στο χέρι είναι μονόδρομος.

Πώς πλένω το δερμάτινο μπουφάν μηχανής; μπαίνει στο πλυντήριο;

Εάν το μπουφάν μας έχει αφαιρούμενη θερμική επένδυση, μπορούμε να την τοποθετήσουμε στο πλυντήριο με υγρό απορρυπαντικό για ευαίσθητα, σε χαμηλή θερμοκρασία, σε πρόγραμμα ιδανικά χωρίς στύψιμο. Εμείς ωστόσο πλένουμε και τις επενδύσεις στο χέρι για να τις χαιρόμαστε περισσότερο καιρό.


1. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ
Στόχος μας είναι να απομακρύνουμε τον ιδρώτα και τις άσχημες οσμές.

Πλύσιμο δερμάτινου μηχανής

Βρέχουμε ένα πανί μικροϊνών και με λίγο υγρό απορρυπαντικό για ευαίσθητα, περνάμε την εσωτερική πλευρά του μπουφάν μας. Επαναλαμβάνουμε με καθαρό βρεγμένο πανί μέχρι να απομακρύνουμε τα κατάλοιπα του απορρυπαντικού.


2. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τον καθαρισμό της εξωτερικής πλευράς, όπως περιγράφεται παραπάνω. Αν οι λεκέδες είναι επίμονοι, δεν τρίβουμε μετά μανίας. Τους αφήνουμε να «μουλιάσουν» για λίγο και τους αφαιρούμε.

Πλύσιμο δερμάτινου μηχανής: Kit φροντίδας δερμάτινων Dainese

Η καλύτερη επιλογή όμως είναι το kit καθαρισμού για δερμάτινα ρούχα της Dainese. Αποτελείται από ένα αποτελεσματικό καθαριστικό δέρματος (όπως για την αφαίρεση μυγών ή άλλων εντόμων ή λεκέδων από λίπος και λάδια) και μια προστατευτική κρέμα (εξασφαλίζει ότι το δέρμα θρέφεται και προστατεύεται από εξωτερικούς παράγοντες).


👉
TIP: Αν θέλεις να διευκολύνεις τη ζωή σου, υπάρχουν καθαριστήρια που ειδικεύονται στα δερμάτινα ρούχα. Θα κάνουν το μπουφάν σου καινούριο.


3. ΣΤΕΓΝΩΜΑ ΔΕΡΜΑΤΙΝΟΥ
Όπως όλα τα μοτοσυκλετιστικά ρούχα, έτσι απλώνουμε και το δερμάτινο μας (το τοποθετούμε σε κρεμάστρα) σε σκιερό, καλά αεριζόμενο μέρος.

Πλύσιμο δερμάτινου μηχανής: Πώς το στεγνώνω σωστά;

Ο ήλιος και το καλοριφέρ θα αφυδατώσουν το δέρμα. ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ρητά.


ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΠΛΕΝΩ ΤΟ ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ ΜΟΥ;
Όποτε χρειάζεται είναι η απάντηση. Σίγουρα όμως πριν το αποθηκεύσουμε για πολύ καιρό. Σε όσο καλύτερη κατάσταση το διατηρούμε τόσο πιο εύκολα θα καθαρίσει στο πλύσιμο. Αν το πλένουμε μία φορά στα πέντε χρόνια, η βρωμιά έχει το χρόνο να εισχωρήσει στους πόρους του δέρματος, επομένως είναι πολύ πιο δύσκολο να καθαριστεί.


👉
TIP: Μετά από κάθε βόλτα απομακρύνουμε τα έντομα και τις βρωμιές με ένα πανάκι μικροινών.


ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΔΕΡΜΑΤΙΝΩΝ
Τοποθετούμε το μπουφάν/παντελόνι/φόρμα σε κρεμάστρα και αποθηκεύουμε σε δροσερό και ΚΥΡΙΩΣ στεγνό μέρος. Η υγρασία μπορεί να προκαλέσει ανάπτυξη μούχλας. Η μούχλα φθείρει το δέρμα και προκαλεί αυτή τη χαρακτηριστική οσμή μπαούλου.



Πότε χρειάζομαι 4 Εποχών ή Mid Season μπουφάν

ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ!

Νέα υπηρεσία συντήρησης κράνους από το GAS.

 Μάθε Περισσότερα

 

Αφήστε το σχόλιό σας
Close