Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€ (έως 5kg)
+302821074730
 
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
Close
 
(0)
Φίλτρα
 
+302821074730

Mid-Season & Τεσσάρων Εποχών Εξοπλισμός Αναβάτη

Mid-Season & Τεσσάρων Εποχών Εξοπλισμός Αναβάτη

🕓 Χρόνος ανάγνωσης: 3'

Τι είναι Mid-Season & τι Τεσσάρων Εποχών Εξοπλισμός Αναβάτη Μηχανής; Το φθινόπωρο και η άνοιξη είναι περίεργες εποχές. Μπορείς να συναντήσεις χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες το ίδιο 24ωρο.

Άλλη πιθανότητα είναι πώς με το καλοκαιρινό μπουφάν κρυώνεις ή με το χειμερινό ζεσταίνεσαι. Και τότε τι κάνεις; Υπάρχουν δύο επιλογές για τις παραπάνω περιπτώσεις. Ο Mid-Season εξοπλισμός και ο Τεσσάρων Εποχών εξοπλισμός αναβάτη.


Πάμε να τα δούμε αναλυτικά.

 • Mid-Season Εξοπλισμός
 • Είναι απαραίτητος ο Mid-Season Εξοπλισμός;
 • 4 Εποχών Εξοπλισμός Αναβάτη
 • Πότε χρειάζομαι Τεσσάρων Εποχών μπουφάν;
 • Θα πληρώσω περισσότερα αν αγοράσω δύο μπουφάν αντί για το 4-Season;
 • Τι πρέπει να προσέξω στον 4 Εποχών Εξοπλισμό Αναβάτη;
 • Συνοψίζοντας


Mid-Season Εξοπλισμός
Ονομάζουμε τα γάντια, μπουφάν, παντελόνια που χρησιμοποιούμε στις μέσες θερμοκρασίες. Δηλαδή δεν μας καλύπτουν σε πολύ ζέστη ή κρύο.

Nordcode Mid-Season Εξοπλισμός Αναβάτη Μηχανής

Μπουφάν/Παντελόνια
Συνήθως δεν είναι αδιάβροχα αλλά είναι αντιανεμικά. Μπορεί να φέρουν αφαιρούμενη θερμική επένδυση ή να είναι κατασκευασμένα από λεπτό και μη-διάτρητο Softshell ύφασμα. Λέμε μπορεί γιατί υπάρχουν διάφορα μοντέλα στην αγορά που συνδυάζουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, οπότε δεν υπάρχει απόλυτος ορισμός.

DAINESE PONY 3 BLACK-MATT

Τα δερμάτινα μπορούν να θεωρηθούν επίσης Mid-Season. Δε φοριούνται ευχάριστα το καλοκαίρι και το χειμώνα αν δεν φέρουν αφαιρούμενη θερμική επένδυση, θα παγώσεις.


Γάντια

Ισχύει ότι και παραπάνω με τη διαφορά ότι δεν έχουμε αφαιρούμενες θερμικές επενδύσεις.

ALPINESTARS C-1 V2 GORE WINDSTOPPER ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΑΝΤΙΑΝΕΜΙΚΑ ΥΔΡΟΦΟΒΙΚΑ

Το πάχος επίσης ποικίλει (πολύ λεπτά ή λίγο πιο χοντρά). Κάποια μοντέλα ίσως έχουν μικρές διάτρητες επιφάνειες (π.χ. στην παλάμη) ενώ άλλα έχουν αντιανεμική μεμβράνη (π.χ. Gore-Tex Infinium).

⚠️ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ: Όσο περισσότερη ώρα οδηγείς στο κρύο, τόσο πιο ζεστά γάντα χρειάζεσαι. Όσο πιο χοντρό το γάντι, τόσο χάνουμε την αίσθηση της λαβής. Είναι απαραίτητος ο Mid-Season Εξοπλισμός;
Τίποτα δεν είναι απαραίτητο.

Είναι απαραίτητος ο Mid-Season Εξοπλισμός;

Πόσοι χρειάζονται 3 μπουφάν/γάντια/παντελόνια μηχανής; Ωστόσο είναι και οι πιο άνετοι γιατί είναι καλυμμένοι σε όλες τις συνθήκες. Αυτό όμως κοστίζει. Να σκέφτεσαι αυτού του είδους την ένδυση σαν μία εναλλακτική επιλογή. Δεν οδηγούν όλοι οι αναβάτες στις ίδιες συνθήκες. Αν δεν είσαι χειμερινός τύπος, ίσως αυτό χρειάζεσαι (όχι εσύ που ζεις στα Γρεβενά).

Κυρίως οι αναβάτες πόλης που δεν κυκλοφορούν το χειμώνα, επιλέγουν Mid-Season μπουφάν όπως το Nordcode Pulse (δέχεται προστατευτικά) για τις μετακινήσεις τους. Συνδυάζει casual εμφάνιση, άνεση και την αντιανεμική προστασία. Αν ζεις σε θερμό κλίμα όπως στην Κρήτη, είναι ιδανικό γι’ αυτή την περίπτωση. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με τα γάντια.Mid-Season Ένδυση

Mid-Season Ένδυση


Βρες μπουφάν, παντελόνια και γάντια Mid-Season στις καλύτερες τιμές της αγοράς στο GAS.

Δες Περισσότερα


Τεσσάρων Εποχών Εξοπλισμός Αναβάτη

Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά. Βασικό χαρακτηριστικό είναι η πολυμορφικότητα και η ευελιξία. Να τονίσουμε όμως ότι οι εποχές δεν είναι ίδιες σε όλους τους τόπους. Άρα άλλο σημαίνει Τεσσάρων Εποχών Εξοπλισμός στη Γερμανία και άλλο στην Ελλάδα. 

Nordcode Τεσσάρων Εποχών Εξοπλισμός Αναβάτη Μηχανής

Μπουφάν/Παντελόνια
Το ίδιο μπουφάν ή παντελόνι έχει αφαιρούμενες επενδύσεις (θερμική και αδιάβροχη), το ύφασμα είναι αντιανεμικό και διαπνέον ενώ έχει αεραγωγούς (τύπου mesh pannels) που ανοίγουν και κλείνουν. Έτσι ανάλογα με το ποια επένδυση φοράς και πόσο «ανοιχτό» το έχεις αλλάζει και η θερμική σου άνεση.

Γάντι 4-Season δεν υπάρχει.
Δεν γίνεται να είναι συγχρόνως διάτρητο και αδιάβροχο.Πότε χρειάζομαι Τεσσάρων Εποχών μπουφάν;
Θα σε βολέψει όλο το χρόνο αν δεν κάνει πολύ ζέστη εκεί που μένεις (φίλε από τα Γρεβενά μάλλον εδώ είσαι).

Τεσσάρων Εποχών Εξοπλισμός Αναβάτη Μηχανής για ταξίδια

Ή αν:

 1. Κάνεις μεγάλα ταξίδια και δεν θέλεις να κουβαλάς διαφορετικά μπουφάν. Διαφορετικά χαρακτηριστικά χρειάζεσαι για να αντιμετωπίσεις τη ζέστη, το λίγο κρύο, το πολύ κρύο, το πάαααρα πολύ κρύο.

 2. Είσαι On-Off τύπος. Φαντάσου ότι κινείσαι με πολύ μεγάλη ταχύτητα σε αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας. Τρως αέρα και νιώθεις ψύχρα. Και μετά βρίσκεσαι σε ένα πολύ ωραίο χωματόδρομο και πας με 20 χλμ. Ακόμα και στην ίδια θερμοκρασία αντιμετωπίζεις διαφορετικές καταστάσεις.

  Συμπερασματικά λοιπόν, από το (1)+(2) προκύπτει ότι αν ΔΕΝ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ώστε να χρειάζεται να βάζεις/βγάζεις θερμικές και αδιάβροχες επενδύσεις και να ανοιγοκλείνεις αεραγωγούς, χρειάζεσαι ένα καλοκαιρινό και ένα χειμερινό μπουφάν και όχι τεσσάρων εποχών.

  Να κουβαλάς και δεύτερο μπουφάν σε μεγάλο ταξίδι δεν είναι πολύ πρακτικό. Να περιμένεις στο φανάρι με καύσωνα στο δρόμο για τη δουλειά με ένα μπουφάν που δεν είναι τελείως διάτρητο, επίσης δε βολεύει.Θα πληρώσω περισσότερα αν αγοράσω δύο μπουφάν αντί για το 4-Season;
Όχι απαραίτητα.

Θα πληρώσω περισσότερα αν αγοράσω δύο μπουφάν αντί για το 4-Season

To 4-Season Nordcode Adventure Evo στοιχίζει 208€ (τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο), ενώ το καλοκαιρινό Nordcode Jackal Air 108€ και το χειμερινό Nordcode Jackal 108€ (το σύνολο δηλαδή 216€). Δεν είναι και τόσο μεγάλη διαφορά ε;
Τι πρέπει να προσέξω στον 4 Εποχών Εξοπλισμό Αναβάτη;
Τι να προσέξω όταν αγοράζω Τεσσάρων Εποχών Εξοπλισμό Αναβάτη Μηχανής

 1. Η καλοκαιρινή μορφή ενός τέτοιου μπουφάν δεν πλησιάζει τον εξαερισμό ενός πλήρως διάτρητου καλοκαιρινού όταν καίγεται ο τόπος. Αν μπορείς να κάνεις αυτό το συμβιβασμό, με γεια σου το μπουφανάκι.

 2. Το σωστό μέγεθος εξαιτίας των διαφορών στα ρούχα από μέσα χειμώνα-καλοκαίρι. Επίσης το fit αλλάζει ανάλογα με τις εσωτερικές επενδύσεις που έχεις "κουμπώσει".Τεσσάρων Εποχών Ένδυση

4-Season Ένδυση


Ανακάλυψε all-year μπουφάν και παντελόνια αναβάτη μηχανής στο GAS από τις Dainese, Nordcode & Alpinestars

Δες Περισσότερα


Συνοψίζοντας…

Είναι ωραίο να έχεις επιλογές. Ζυγίζεις τις ανάγκες σου και τελικά αγοράζεις αυτό που σου ταιριάζει. Να θυμάσαι πώς μόνο εσύ ξέρεις τι πραγματικά χρειάζεσαι. Η ομάδα του GAS είναι εδώ για να σου λύσει κάθε απορία γύρω από τον εξοπλισμό αναβάτη μοτοσυκλέτας.

📞 28210 74730
📧 info@gasmoto.gr
 

Αφήστε το σχόλιό σας
Close