Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€ (5kg)
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
Ο λογαριασμός μου
Αναζήτηση

Οδηγός αγοράς: Τι αποσκευές χρειάζομαι για εκδρομές με μηχανή

Οδηγός αγοράς: Τι αποσκευές χρειάζομαι για εκδρομές με μηχανή

Τι αποσκευές χρειάζεσαι για τις εκδρομές με μηχανή και ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος να μεταφέρουμε τα «απαραίτητα του Σαββατοκύριακου»;

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε αναλυτικά τα πλεονεκτήματα σε κάθε κατηγορία αποσκευών αλλά πρώτα θα σας δώσουμε ένα tip που θα σας λύσει τα χέρια.


ΕΙΝΑΙ ΤΟ BACKPACK ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΕΚΔΡΟΜΕΣ;
Και όμως όχι. Αν το σκεφτούμε λίγο, ένα σακίδιο πλάτης μπορεί να φτάνει έως τα 30 λίτρα, βάρος που δεν είναι αμελητέο σε μία διαδρομή 3 ωρών. Σε συνδυασμό μάλιστα με την αντίσταση του αέρα προκαλούν κόπωση που επηρεάζει τη συγκέντρωση. Η ιδανική λύση είναι τα αδιάβροχα σακίδια που δένονται με ιμάντες στο πίσω μέρος της μοτοσικλέτας μας.

Τι αποσκευές χρειάζομαι για εκδρομές με μηχανή: Αδιάβροχοι σάκοι

Είναι αδιάβροχα, ανθεκτικά, κλείνουν με roll top που επιτρέπει τη μεταβολή του όγκου τους και συνήθως διαθέτουν και ιμάντες για να χρησιμοποιούνται ως σακίδιο πλάτης. Εμπειρικά θα σας πούμε:

Σακίδια 30 λίτρων: Αν είσαστε ολιγαρκείς τύποι που πετάνε απλά ένα μαγιό στις αποσκευές και προσπαθούν να ταξιδεύουν με τα λιγότερα δυνατά, τα 30 λίτρα ίσως είναι αρκετά για εσάς. Ακόμα όμως και αν κυκλοφορείτε με «τριβάλιτσο», τα μικρά αυτά σακιδιάκια δένονται με ιμάντες πάνω από τις πλαϊνές βαλίτσες και δημιουργούν extra αποθηκευτικό χώρο ~60 λίτρων.

Σακίδια 40 λίτρων: Για εμάς αυτό είναι το τέλειο μέγεθος. Χωράει το δεύτερο μαγιό μας, τις σαγιονάρες  αλλά και το αγαπημένο μας θερμός, ενώ κάθεται τέλεια πάνω στη μοτοσικλέτα.

Σακίδια 60 λίτρων: Αν τώρα φεύγετε για δύο ημέρες και χρειαζόσαστε τουλάχιστον πέντε μαγιό, παπούτσια για κάθε περίσταση, πιστολάκι, σίδερο και πολύ χώρο για τα σουβενίρ που θα αγοράσετε, επιλέξτε σακίδιο 60 λίτρων. Να έχετε υπόψη ότι εδώ ο όγκος αρχίζει και μεγαλώνει αισθητά και ανάλογα με τη μηχανή που διαθέτετε ίσως το σακίδιο της πέσει μεγάλο και περισσεύει από το πλάι.

Τι αποσκευές χρειάζομαι για εκδρομές με μηχανή: Αδιάβροχοι σάκοι 30, 40, 60 λίτρων

⚠️ Κυκλοφορούν σε διάφορα μεγέθη για να επιλέξετε εκείνο που ταιριάζει στις ανάγκες σας.  Εμείς αναφερθήκαμε στα 30L, 40L, 60L που είναι τα πιο κινήσιμα.




ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ

Οι επιλογές μας είναι top case, πλαϊνές βαλίτσες, σαμάρια και tank bag.

TOP CASES
Ή μπαγκαζιέρες. Η χωρητικότητα τους αγγίζει έως τα 58 λίτρα και είναι πολύ πρακτικό σε εκδρομές/ταξίδια αλλά και στις αστικές μετακινήσεις αφού ένα μεγάλο top case χωράει δύο κράνη κλειστού τύπου. 

Τι αποσκευές χρειάζομαι για εκδρομές με μηχανή: Μπαγκαζιέρες

Απαιτείται βάση για την εγκατάσταση του επάνω στη μοτοσυκλέτα μας ενώ η κλειδαριά μας επιτρέπει να τριγυρίζουμε ήσυχοι αφού τα υπάρχοντα μας είναι προστατευμένα από κλοπή ή οποιοδήποτε καιρικό φαινόμενο.



ΠΛΑΪΝΕΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ
Είναι το ιδανικό συμπλήρωμα της μπαγκαζιέρας όταν πρόκειται για ταξίδια και είναι κλασικό αξεσουάρ των adventure μοτοσυκλετών.

Τι αποσκευές χρειάζομαι για εκδρομές με μηχανή: πλαϊνές βαλίτσες

Οι πλαϊνές βαλίτσες ίναι αδιάβροχες και έχουν σταθερό σχήμα οπότε τοποθετούνται πανεύκολα στις βάσεις που έχουμε εγκαταστήσει στη μηχανή μας. Μία μεγάλη πλαϊνή βαλίτσα έχει χωρητικότητα λίγο κάτω από 50L. Με 100L έξτρα στο σετ, δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε πώς επηρεάζεται το βάρος και ο όγκος την μηχανής μας. Όπως και με τη μπαγκαζιέρα, ασφαλίζουν στη μηχανή και έχουν κλειδαριά.



ΣΑΜΑΡΙΑ
Ή μαλακά πλαϊνά σακίδια. Είναι οικονομικότερη λύση έναντι των άκαμπτων πλαϊνών βαλιτσών.

Τι αποσκευές χρειάζομαι για εκδρομές με μηχανή: Σαμάρια

Ένα ακόμα πλεονέκτημα που έχουν τα σαμάρια είναι ότι συνήθως είναι μεταβλητά και αυξομειώνουν τον όγκο τους. Αν αυτά που έχετε βάλει στο μάτι λένε ότι είναι 40 λίτρα, η τιμή αυτή αντιστοιχεί στην πλήρη έκταση του ενός σακιδίου. Ο βαθμός αδιαβροχοποίησης τους διαφέρει ανάλογα με το υλικό κατασκευής ενώ δεν χρειάζονται βάσεις για την τοποθέτηση τους στη μηχανή (που πρέπει να γίνει προσεκτικά για να μην επηρεαστεί η ισορροπία). Στα μειονεκτήματα είναι το άγχος αν έχουν τοποθετηθεί σωστά (έχουμε δει να καίγονται βρακιά στην εθνική) και η ασφάλεια από κλοπή - προβλήματα που δεν αντιμετωπίζουμε με τις βαλίτσες ή τις μπαγκαζιέρες.  




TANK BAG
Ή σακίδιο ρεζερβουάρ. Άλλο ένα σωτήριο αξεσουάρ σε κοντινές ή μακρινές διαδρομές.

Τι αποσκευές χρειάζομαι για εκδρομές με μηχανή: Σακίδια ρεζερβουάρ

Ξεκινούν από τα 3 λίτρα για κινητό, γυαλιά, κλειδιά και φτάνουν έως τα 40 λίτρα στα μεγάλα πτυσσόμενα. Υπάρχουν μαγνητικά που κολλάνε στο ρεζερβουάρ της βενζίνης ενώ άλλα (tank locks) απαιτούν βάση που εφαρμόζει στην τάπα της βενζίνης. Πλεονέκτημα σε σχέση με τα μαγνητικά είναι πώς δεν φθείρουν το ρεζερβουάρ ενώ είναι πιο σταθερά σε μεγάλες ταχύτητες. Σε κάθε στάση μεταφέρονται σαν τσαντάκια ώμου αφού έρχονται με έξτρα ιμάντα μεταφοράς.




ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ…
Είναι πολλές οι επιλογές σε μάρκες και ποιότητες στο εμπόριο. Επιλέξτε σοφά με βάσει τις ανάγκες σας και την αντοχή των υλικών στο χρόνο. Ένα αξιόπιστο προϊόν θα σας διασφαλίσει όλα τα ανταλλακτικά που ίσως θα χρειαστείτε μελλοντικά και θα διατηρήσει τα πράγματα σας ασφαλή για πολύ καιρό.

Αφήστε το σχόλιό σας
*