Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€ (έως 5kg)
+302821074730
 
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
Close
 
(0)
Φίλτρα
 
+302821074730

G-Tech

3M™ SCOTCHLITE™ ΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Το Scotchlite™ είναι ένα ειδικό ανακλαστικό υλικό που παράγεται από την 3M™. Αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι η ιδιότητα του να ανακλά το μεγαλύτερο ποσοστό του φωτός που πέφτει πάνω του ακριβώς πίσω στην πηγή του φωτός, αντί να το διαθλά προς διάφορες κατευθύνσεις.
Έτσι, προσφέρει μέγιστη ορατότητα από τους άλλες χρήστες του δρόμου την νύχτα, χωρίς να εμφανίζεται ως ανακλαστικό όταν προβάλλεται από άλλες κατευθύνσεις.
Τι είναι το 3Μ Scotchlite ανακλαστικό υλικό

 

ALPINESTARS DRYSTAR® ΑΔΙΑΒΡΟΧΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ

Η Drystar® είναι η ιδιόκτητη λύση που ανέπτυξε η Alpinestars για να εξοπλίσει τον ρουχισμό της με μια υψηλής απόδοσης, αδιάβροχη και αντιανεμική μεμβράνη. Όπως κάθε καλή μεμβράνη, δεν αφήνει το νερό να περάσει επιτρέποντας όμως στην υγρασία από τον ιδρώτα μας να διαφύγει ανεμπόδιστα. Αυτό το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό, ώστε να μην γινόμαστε μούσκεμα από τον ιδρώτα όπως συμβαίνει με τα φθηνά αδιάβροχα, παρά το γεγονός ότι το νερό και ο αέρας δεν μπορούν να εισχωρήσουν.
Η Drystar® χρησιμοποιείται από την Alpinestars κυρίως στα μεσαίας κατηγορίας τιμής αδιάβροχα προϊόντα της, αφού σε μερικά οικονομικά βάζει μια ανώνυμη φθηνότερη με ανάλογες αποδόσεις, ενώ στα premium εμπιστεύεται και αυτή την κορυφαία Gore-Tex®.
Τι είναι η Alpinestars Drystar μεμβράνη

CORDURA® ΥΦΑΣΜΑ

Αρκετός κόσμος κάνει το λάθος να αναφέρεται σε όλα τον υφάσματινο εξοπλισμό μοτοσυκλέτας ως “κορντούρες”. Το ύφασμα Cordura® όμως είναι κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα της εταιρείας Invista, βασίζεται στο Nylon και έχει ανώτερες μηχανικές αντοχές σε τριβή, σκίσιμο και κοπή από την πλειονότητα των υφασμάτων της αγοράς, καθώς και ενσωματωμένες υδρο-απωθητικές ιδιότητες (στην Classic έκδοση).
Κυκλοφόρησε το 1967 από την DuPont® και έκτοτε έχει εφαρμοστεί σε διάφορα πεδία (πχ στον στρατιωτικό και ορειβατικό εξοπλισμό) όπου θα το δούμε τόσο σε ρούχα και υποδήματα όσο και σε τσάντες και άλλες αποσκευές. Για αυτό άλλωστε Cordura® είναι μια ολόκληρη οικογένεια (16 τύπων) υφασμάτων με διαφορετικά βάρη, πάχη και αντοχές ώστε να ταιριάζουν σε κάθε τύπο εφαρμογής.
Για τον εξοπλισμό μοτοσυκλέτας που μας αφορά, θα βρούμε κυρίως το Cordura® Classic στις εκδόσεις των 500 και 1000 Denier, το Cordura® Ballistic με εξαίρετη αναλογία αντοχής/βάρους, αλλά και την μαλακή έκδοση Cordura® Denim για τα πιο casual παντελόνια τύπου τζιν.
Τι είναι το ύφασμα Cordura

 

DAINESE 3D BUBBLE ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Σχεδιασμένο και δοκιμασμένο για να ικανοποιεί τις ανάγκες των αθλητών του MotoGP, αυτό το ειδικό τρισδιάστατο ύφασμα επιτρέπει τη δημιουργία ενός είδος θαλάμου αέρα μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού του ρούχου. Αυτός ο θάλαμος σχηματίζει μια μονωτική εσωτερική επένδυση, που το κάνει να διατηρεί ένα ιδανικό μικροκλίμα τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα.τι είναι η εσωτερική επένδυση Dainese 3D Bubble

 

DAINESE ALUMINUM HONEYCOMB

Το κεντρικό στρώμα του προστατευτικού πλάτης τύπου Wave της Dainese, διαθέτει δομή κηρύθρας αλουμινίου με εξαιρετική απόδοση απορρόφησης κρούσης σε συνδυασμό με την ικανότητα προοδευτικής και ελεγχόμενης παραμόρφωσης, προκειμένου να εξασφαλιστεί καλύτερη προστασία με χαμηλό βάρος.Τι είναι το Dainese Aluminium Honeycomb

 

DAINESE CHARGE ΔΕΡΜΑ

To δέρμα αγελάδας Charge αναπτύχθηκε από το εργαστήριο της Dainese με σκοπό την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στις ιδιότητες μηχανικής απόδοσης και της άνεσης. Η μεγάλη αντοχή στην τριβή, το συγκριτικά μικρότερο βάρος και η ελαστικότητα του δέρματος Dainese Charge συνοδεύονται από υδρο-απωθητικές ιδιότητες χάρη στην επιφανειακή επεξεργασία με βάση την πολυουρεθάνη.Τι είναι το δέρμα Charge

 

DAINESE D-DRY™ ΑΔΙΑΒΡΟΧΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ

Η αδιάβροχη και διαπνέουσα μεμβράνη D-Dry™ αποτελεί την ιδιόκτητη λύση της Dainese που ανέπτυξε στα εργαστήρια της και έχει ως βάση την πολυουρεθάνη. Όπως κάθε καλή μεμβράνη, δεν αφήνει το νερό να εισχωρήσει επιτρέποντας όμως στην υγρασία από τον ιδρώτα μας να διαφύγει. Η μεμβράνη D-Dry™ χρησιμοποιείται σε όλα τα αδιάβροχα μπουφάν, παντελόνια και γάντια της Dainese που ανήκουν στην οικονομική και μεσαία σειρά της εταιρείας.
Ενώ δεν φτάνει τα επίπεδα αδιαβροχοποίησης και διαπνοής της πολύ ακριβότερης Gore-Tex® μεμβράνης, υπερκαλύπτει τις ανάγκες της πλειοψηφίας των αναβατών (ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα), καθώς λίγοι είναι εκείνοι που πραγματικά θα χρειαστούν τις ανώτερες ιδιότητες των Gore-Tex® ενδυμάτων. Σε κάθε περίπτωση, επιτυγχάνει πολύ υψηλότερες επιδόσεις σε όλους τους τομείς από τις φθηνότερες μεμβράνες (βλ. Reissa, Hipora, κ.α.).
Τι είναι η μεμβράνη Dainese D-Dry TM

 

DAINESE D-DRY™ XT ΑΔΙΑΒΡΟΧΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ

Η μεμβράνη Dainese D-Dry™ XT αποτελεί εξέλιξη της κλασσικής D-Dry™ αδιάβροχης μεμβράνης της Dainese. Το XT βγαίνει από το eXTendable που σημαίνει ότι αυτή η έκδοση είναι ελαστική προς 4 κατευθύνσεις χωρίς να χάνει κανένα από τα χαρακτηριστικά της. Αυτό επιτρέπει στην Dainese να την χρησιμοποιεί περασμένη πάνω στο εξωτερικό στρώμα του υφάσματος (βλ. Laminated μεμβράνη) χωρίς να μειώνεται στο ελάχιστο η ελαστικότητα και η άνεση του ενδύματος. Καθώς πρόκειται για πιο ακριβή λύση, την συναντάμε στα mid-high προϊόντα της εταιρείας.τι είναι η μεμβράνη Dainese D-DRY TM XT

 

DAINESE D-SKIN 2.0 ΔΕΡΜΑ

Ξεκινώντας από προσεκτικά επιλεγμένο δέρμα αγελάδας με χαρακτηριστικό τις μακριές ανέπαφες ίνες δέρματος, η Dainese σχεδίασε και ανέπτυξε ένα δέρμα με στόχο την επίτευξη νέων σημείων αναφοράς όσον αφορά την αντοχή στην τριβή και στο σχίσιμο. Το Dainese D-Skin 2.0 είναι ιδιαίτερα ελαστικό και άνετο, αν και διατηρεί το ίδιο πάχος με άλλα δέρματα αγελάδας που υπάρχουν στη συλλογή. Η ειδική μεταχείριση με ρητίνες και κεριά πυριτίου βελτιώνουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτού του εξαιρετικού δέρματος.Τι είναι το δέρμα Dainese D-SKIN 2.0 LEATHER

 

DAINESE D-STONE™ ΥΦΑΣΜΑ

Εξελιγμένο στα εργαστήρια της Dainese, το D-Stone™ είναι ένα συνθετικό ύφασμα αποτελούμενο από υψηλής αντοχής Nylon με ελαστικά ένθετα. Οι αντοχές του σε τριβή, σκίσιμο και κοπή είναι συγκρίσιμες με αυτές του δέρματος προσφέροντας όμως σαφώς μικρότερο βάρος και πολύ υψηλότερα επίπεδα άνεσης. Παράγεται σε δύο εκδόσεις:
Η έκδοση S1 έχει υποστεί επεξεργασία με προστατευτικό Protector που προσδίδει στο ύφασμα εξαιρετικές ιδιότητες απωθητικότητας στο νερό και το λάδι, ενώ μάλιστα δεν απαιτεί σιδέρωμα για να αποκτήσει εκ νέου τις ιδιότητές του, καθώς το απλό στέγνωμα είναι αρκετό για αυτό το σκοπό.
Η έκδοση S1P1, εκτός από την επεξεργασία Protector, διαθέτει επίσης μια διαπνέουσα επίστρωση από ρητίνη πολυουρεθάνης που είναι αντιανεμική. Αυτή η επεξεργασία αναπτύχθηκε χάρη στη νανοτεχνολογία που εφαρμόζεται κατά το φινίρισμα του υφάσματος.
Τι είναι το Dainese 3D STONE

 

DAINESE D-WP™ ΑΔΙΑΒΡΟΧΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ

Το D-WP™ είναι η μεμβράνη που ανέπτυξε η Dainese για την πλήρη αδιαβροχοποίηση των υποδημάτων της. Είναι δηλαδή το αντίστοιχο της μεμβράνης D-Dry™ που θα βρούμε σε όλα τα χαμηλής και μεσαίας κατηγορίας τιμής μποτάκια και μπότες της εταιρείας, αφού στα premium η Dainese εμπιστεύεται και πάλι την Gore-Tex®.
Τα προϊόντα που έχουν εφοδιαστεί με την μεμβράνη D-WP™ έχουν εξαιρετικές αδιάβροχες και αντιανεμικές ιδιότητες, διασφαλίζοντας παράλληλα και την πάντα απαραίτητη διαπνοή. Η απόδοση είναι εγγυημένη χάρη στις αυστηρές δοκιμές της Dainese για την προσομοίωση της αντίδρασης των προϊόντων σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες και σε διαφορετικές καταπονήσεις.
Τι είναι η μεμβράνη Dainese D-WP MEMBRANE

 

DAINESE MUGELLO ΥΦΑΣΜΑ

Συνθετικό ύφασμα υψηλής αντοχής με ελαστικότητα που επιτρέπει μεγάλη ελευθερία κινήσεων. Κατασκευασμένο από micro-Nylon και ελαστομερή υλικά, το Mugello διαθέτει προστατευτική επεξεργασία νανοτεχνολογίας που του προσδίδει ύδρο-έλαιο-απωθητικές ιδιότητες ενώ μάλιστα δεν απαιτεί σιδέρωμα για να αποκτήσει εκ νέου τις ιδιότητές του, καθώς το απλό στέγνωμα είναι αρκετό για αυτό το σκοπό.
Τι είναι το ύφασμα Dainese Mugello Fabric

 

DAINESE NANOFEEL® ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Άλλη μια προηγμένη εφαρμογή νανοτεχνολογίας, η εσωτερική φόδρα Nanofeel που συναντάμε σε πολλά jackets και παντελόνια της εταιρείας έχει εξαιρετικές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που μάλιστα διατηρούνται ακέραιες και μετά το πλύσιμο. Πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό, ειδικά το καλοκαίρι, αφού θα αποτρέψει την δημιουργία δυσάρεστων οσμών από τον ιδρώτα μας.
Τεχνικά μιλώντας, οι ιδιότητες της Nanofeel® επένδυσης οφείλονται στα βακτηριοστατικά νήματα από πολυεστέρες που χάρη στην επεξεργασία νανοσωματιδίων με ιόντα αργύρου ενσωματώνονται στην ίδια την ίνα και δεν εφαρμόζονται απλώς στο εξωτερικό της, όπως στην περίπτωση συμβατικών βακτηριοστατικών νημάτων.
Τι είναι η εσωτερική επένδυση Dainese Nanofeel

 

DAINESE PREMIUM COWHIDE ΔΕΡΜΑ

Το Premium Cowhide δέρμα αγελάδας της Dainese χαρακτηρίζεται από την εξαιρετικά απαλή και ευχάριστη αφή του. Η προσεκτική επιλογή πρώτων υλών και η υψηλή ποιότητα παραγωγής είναι τα βασικά στοιχεία αυτού του δέρματος. Αποτελείται από φυσικό δέρμα αγελάδας επεξεργασμένο με ειδικά κεριά και έλαια που δίνουν μια ξεχωριστή εμφάνιση και αίσθηση.Τι είναι το δέρμα Dainese Premium Cowhide Leather

 

DAINESE PRO-ARMOR ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ

Τα προστατευτικά υψηλής τεχνολογίας Pro-Armor της Dainese είναι εμπνευσμένα από τον τρόπο που η φύση δημιουργεί σύνθετες, ανθεκτικές δομές. Οι επιστήμονες το ονομάζουν μέθοδο των fractals και λένε διάφορα περίπλοκα, εμείς πάντως ξέρουμε ότι τα Pro-Armor προστατευτικά είναι πιστοποιημένα κατά EN 1621.2 Level 2 (το καλό), με υψηλά επίπεδα απορρόφησης κρούσης παρότι είναι μια εύκαμπτη, διάτρητη κατασκευή από πολυμερή ελαστικά υλικά.
Τα Pro-Armor είναι ακόμα πιο μαλακά στις άκρες τους για μεγαλύτερη άνεση, ενώ η δομή τους είναι πιο πυκνή, σκληρή και ανθεκτική στα σημεία που είναι πιθανότερο να δεχτούν μεγάλες δυνάμεις. Χρησιμοποιούνται κυρίως στην urban/touring σειρά μπουφάν και παντελονιών της Dainese όπου δίνεται έμφαση στην άνεση και την διακριτική εμφάνιση, ενώ η πλήρως διάτρητη δομή τους τα κάνει (ειδικά ως προστασία πλάτης) ιδανικό ταίρι για τα διάτρητα, καλοκαιρινά ρούχα της εταιρείας.
τι είναι το Dainese PRO-ARMOR

 

DAINESE PRO-SHAPE ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ

Τα προστατευτικά τύπου Pro-Shape ανήκουν στην ελαφριά κατηγορία της Dainese στον τομέα. Πιστοποιημένα κατά EN 1621-1, αποτελούνται από ένα εξωτερικό στρώμα πολυμερούς που συνδέεται με ένα εσωτερικό στρώμα πολύ πυκνού αφρού πολυαιθυλενίου. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ λεπτό, ελαφρύ και εύκαμπτο προστατευτικό με αρκετά υψηλά επίπεδα απορρόφησης κρούσης και ιδιότητες μνήμης του σχήματος τους για μέγιστη άνεση μετά από μερικές χρήσεις. Χρησιμοποιούνται κυρίως ως ένθετα σε μπουφάν και παντελόνια της εταιρείας.Τι είναι το Dainese PRO-SHAPE

 

DAINESE S1 ΥΦΑΣΜΑ

Συνθετικό ύφασμα υψηλής αντοχής που αποτελείται από ελαστομερές επικαλυμμένο με πολυαμίδιο Cordura®. Διακρίνεται όχι μόνο από την αυξημένη μηχανική αντοχή του αλλά και από την ελαστικότητα σε δύο άξονες που εγγυώνται υψηλά επίπεδα άνεσης. Με την εφαρμογή νανοτεχνολογίας κατά το φινίρισμα του εξασφαλίζονται επίσης εξαιρετικές ιδιότητες αντοχής στο νερό και τα έλαια.Τι είναι το Dainese S1-Fabric

 

DENIM ΥΦΑΣΜΑ ΜΕ ΙΝΕΣ ΑΡΑΜΙΔΙΟΥ

Ύφασματα τύπου τζιν με ενσωματωμένα νήματα από ίνες αραμιδίου (συνήθως γνωστές ως Kevlar ή Twaron, που όμως είναι κατοχυρωμένα εμπορικά σήματα). Ο καλύτερος τρόπος για να έχεις ένα casual jean παντελόνι με σχετικά επαρκές επίπεδο προστασίας για καθημερινή χρήση στην πόλη και στην βόλτα. Οι υψηλή αντοχή των νημάτων αραμιδίου σε θερμότητα, τριβή και σκίσιμο, υφασμένες με υψηλής ποιότητας συνθετικά υφάσματα καθιστούν τα παντελόνια αυτά προστατευτικά και φοβερά άνετα ταυτόχρονα.
Τι είναι το Denim with Aramid / Τζιν με αραμίδιο

 

DUPONT® COOLMAX® ΥΦΑΣΜΑ

Το CoolMax® είναι ένα συνθετικό ύφασμα που παράγεται από την DuPont®. Διακρίνεται από τον τρόπο που επιταχύνει την απομάκρυνση της υγρασίας του σώματος μέσω της εξωτερικής στρώσης του υφάσματος, αφού ο ιδρώτας στεγνώνει 50% γρηγορότερα από ό,τι σε άλλες φυσικές ή συνθετικές ίνες. Τεχνικά, το DuPont® Coolmax® αποτελείται από κοίλες ίνες που μεταφέρουν γρήγορα την υγρασία προς τα έξω χάρη στην μελετημένη διαδικασία όσμωσης.
Το αποτέλεσμα είναι καλύτερη αναπνοή που εξασφαλίζει καλύτερη ρύθμιση της θερμοκρασίας του δέρματος και αυξάνει την άνεση ακόμα και στις υψηλότερες θερμοκρασίες. Για αυτούς τους λόγους, το CoolMax® θα το συναντήσουμε συχνά στις εσωτερικές επενδύσεις ενός κράνους.
Τι είναι το ύφασμα Dupont Coolmax fabric

 

GORE-TEX® ΑΔΙΑΒΡΟΧΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ

Αδιαφιλονίκητα, η κορυφαία αδιάβροχη και αντιανεμική μεμβράνη του κόσμου. Η μεμβράνη Gore-Tex® ανακαλύφθηκε από τον Bob Gore το 1969, βασίζεται στο συνθετικό πολυμερές PTFE και εκτός από 100% αδιάβροχη και αντιανεμική, επιτυγχάνει και τα υψηλότερα επίπεδα διαπνοής.
Αυτό το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό, ώστε ο ιδρώτας του σώματος μας να διαφεύγει ανεμπόδιστα προς το περιβάλλον, παρά το γεγονός ότι το νερό και ο αέρας δεν μπορούν να εισχωρήσουν. Η μεμβράνη το καταφέρνει αυτό καθώς η δομή της έχει πόρους 20.000 φορές μικρότερους από μία σταγόνα νερού και ταυτόχρονα 700 φορές μεγαλύτερους από ένα μόριο υγρασίας.
Άλλος ένας λόγος που η Gore-Tex® έχει γίνει συνώνυμο της κορυφαίας απόδοσης και χρησιμοποιείται για τις πιο απαιτητικές εφαρμογές σε outdoor δραστηριότητες είναι οι εξαντλητικές (πέρα από τα όρια) δοκιμές που πραγματοποιεί η ίδια η Gore στο εργαστήριο της, σε όλα τα προϊόντα τρίτων εταιρειών που φέρουν το σήμα της πριν επιτρέψει την κυκλοφορία τους στην αγορά!
Όλα αυτά βέβαια, έχουν το τίμημα τους, καθώς Gore-Tex® θα βρεις μόνο στα πιο ακριβά προϊόντα κάθε εταιρείας.
Τι είναι η μεμβράνη Gore-Tex

 

GORE-TEX® ΓΑΝΤΙΑ + GORE GRIP TECHNOLOGY

Στα χειμερινά γάντια μοτοσυκλέτας υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Αν χρειάζεται να είναι ζεστά και αδιάβροχα αυτό αναγκαστικά γίνεται εις βάρος της αίσθησης αφής, καθώς τόσο η χοντρή θερμική επένδυση όσο και οι ενδιάμεσες μεμβράνες αδιαβροχοποίησης παρεμβάλλονται σε χαλαρές κινούμενες στρώσεις ανάμεσα στα χέρια του αναβάτη και τα χειριστήρια όργανα, στερώντας την πολύτιμη αίσθηση τους.
Τα premium Gore-Tex® γάντια που κάνουν χρήση της τεχνολογίας GoreGrip λύνουν σημαντικό μέρος του προβλήματος καθώς η κορυφαία αδιάβροχη μεμβράνη είναι “κολλημένη” με τα υπόλοιπα στρώματα του γαντιού, αποτρέποντας τις κινήσεις μεταξύ τους. Έτσι η αίσθηση αφής διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, για μεγάλη ακρίβεια χειρισμών ακόμα και τον χειμώνα.
Τέλος, η υψηλή θερμοαγωγιμότητα της τεχνολογίας αυτής κάνει τα θερμαινόμενα grips των σύγχρονων τουριστικών μοτοσυκλετών ακόμα πιο αποδοτικά σε σχέση με τα συμβατικά χειμερινά γάντια.
Τι είναι η τεχνολογία της Gore-Tex Gore Grip Technology

 

GORE-TEX® EXTENDED COMFORT

Η τεχνολογία Gore-Tex® Extended Comfort έχει δημιουργηθεί ειδικά για υποδήματα που χρησιμοποιούνται σε εύκρατο ή θερμό κλίμα και σε ενεργές outdoor δραστηριότητες. Η ανθεκτική, μη μονωτική κατασκευή της μεμβράνης προσφέρει ακόμα καλύτερη διαπνοή από την απλή Gore-Tex® για βέλτιστη απελευθέρωση θερμότητας, επιτρέποντας στον ιδρώτα να διαφύγει πιο εύκολα από μέσα, διατηρώντας παράλληλα την κορυφαία αδιαβροχοποίηση της.Τι είναι η τεχνολογία της Gore-Tex Extended Comfort Technology

 

GORE-TEX® INFINIUM™ WINDSTOPPER® ΑΝΤΙΑΝΕΜΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ

Η κορυφαία αντιανεμική μεμβράνη και πάλι από την Gore. Βασισμένη στην ίδια τεχνολογία με την αδιάβροχη Gore-Tex®, η Infinium™ Windstopper® έχει εξελιχθεί για χρήση σε απαιτητικά περιβάλλοντα όπου η πλήρης αδιαβροχοποίηση δεν είναι απαραίτητη ανάγκη.
Η διαπνοή της είναι επίσης σε κορυφαία επίπεδα, ενώ έχει και υψηλές υδρο-απωθητικές ιδιότητες που την κάνουν κατάλληλη για προστασία από ελαφριά βροχή, χωρίς ωστόσο να μπορεί να χαρακτηριστεί αδιάβροχη. Οι πόροι της είναι 900 φορές πιο μεγάλοι από τα μόρια της υγρασίας, επιτρέποντας τον ιδρώτα μας να εξατμίζεται πιο γρήγορα από ποτέ. Τέλος, είναι πιο ελαφριά και επιτρέπει μεγαλύτερα επίπεδα άνεσης από την αδιάβροχη αδελφή της.
Τι είναι η αντιανεμική μεμβράνη Gore-Tex Infinium Windstopper

 

HIPORA® ΑΔΙΑΒΡΟΧΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ

Αδιάβροχη και αντιανεμική, διαπνέουσα μεμβράνη που αναπτύχθηκε το 1985 από την Κορεάτικη Kolon Industries, η Hipora® βασίζεται και αυτή στην πολυουρεθάνη με κατασκευή 3 στρώσεων, με 9 δισεκατομύρια πόρους ανα τετραγωνική ίντσα. Όπως όλες οι σωστές μεμβράνες, οι πόροι αυτοί δεν αφήνουν το νερό να περάσει επιτρέποντας παράλληλα στο ιδρώτα μας να διαφύγει.
Η Hipora® χρησιμοποιείται όπως και η Reissa® ως οικονομική, επώνυμη και ανθεκτική επιλογή για εξοπλισμό εταιρειών αντίστοιχου κόστους (πχ, Nordcode κ.α.) και είναι μια αναλογικά αξιοπρεπέστατη λύση, τόσο ως προς την αδιαβροχοποίηση όσο και την διαπνοή της.
Χρησιμοποιείται κυρίως σε γάντια και θα αντέξει περίπου έως και μιάμιση ώρα φυσιολογικής βροχής, αρκετό δηλαδή για φτάσεις σπίτι στεγνός από τη δουλειά. Φυσικά, υστερεί σε δυνατότητες σε σχέση με ακριβότερες μεμβράνες, θα καλύψει όμως μια χαρά αναβάτες με χαμηλές απαιτήσεις ή προϋπολογισμό.
Τι είναι η μεμβράνη Hipora

 

LAMINATED ΣΤΟ ΥΦΑΣΜΑ ΑΔΙΑΒΡΟΧΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ

Στον περισσότερο αδιάβροχο εξοπλισμό, η αδιάβροχη μεμβράνη είναι περασμένη ως ξεχωριστό στρώμα κάτω από το εξωτερικό ύφασμα. Είναι η πιο οικονομική επιλογή κατασκευαστικά, σημαίνει όμως ότι το ύφασμα βρέχεται κανονικά με το νερό να σταματάει στην μεμβράνη εσωτερικά, πριν φυσικά φτάσει στο σώμα μας. Αυτό συνεπάγεται ότι το ρούχο πρέπει μετά να στεγνώσει, ενώ είναι και πιο βαρύ σαν κατασκευή.
Με την μέθοδο του Lamination, η αδιάβροχη μεμβράνη είναι ενσωματωμένη στο εξωτερικό ύφασμα, αφού αυτό είναι σαν “πλαστικοποιημένο” απευθείας στη μεμβράνη και εφοδιασμένο με θερμικά σφραγισμένες εσωτερικές ραφές. Αυτός ο τρόπος εξασφαλίζει το εφέ του νερού που κυλάει πάνω στο ρούχο, αφού αυτό δεν βρέχεται, δεν βαραίνει από το νερό και δεν έχει την ανάγκη για πολύωρο στέγνωμα μετά. Επιπλέον μειώνεται σημαντικά το βάρος του αντικειμένου ενώ έχει και αυξημένες αντιστάσεις στο windchill effect (την επίδραση του ψυχρού αέρα στο σώμα μας).
Καθώς όμως έχει αυξημένο κόστος κατασκευής, η μέθοδος αυτή συναντάται κυρίως στα premium και adventure touring προϊόντα των εταιρειών.
Τι είναι η laminated αδιάβροχη μεμβράνη

 

MICROFIBER

Όχι, δεν έχει καμία σχέση με τα microfiber πανάκια της καθαριότητας. Αυτό το συνθετικό ύφασμα από μικροΐνες πολυουρεθάνης και πολυαμιδίου έχει εξαιρετική αντοχή στη φθορά, το σκίσιμο και το κόψιμο και εξωτερικά μοιάζει αρκετά με δέρμα. Το Microfiber διακρίνεται επίσης για την απαλότητα, την ελαστικότητα, το ιδιαίτερα μικρό του βάρος και τις υδρο-απωθητικές ιδιότητες του.
Τι είναι το Dainese microfiber

 

REISSA® ΑΔΙΑΒΡΟΧΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ

Αδιάβροχη και αντιανεμική, διαπνέουσα μεμβράνη που αναπτύχθηκε το 1993 από την Κορεάτικη Young Poong Filltex, με βάση ένα στρώμα υδρόφιλης πολυουρεθάνης. Η Reissa® χρησιμοποιείται ως οικονομική, επώνυμη και ανθεκτική επιλογή για εξοπλισμό εταιρειών αντίστοιχου κόστους (πχ, Nordcode κ.α.) και είναι μια αναλογικά αξιοπρεπέστατη λύση, τόσο ως προς την αδιαβροχοποίηση όσο και την διαπνοή της.
Καλύπτει το επίπεδο των 5000mm νερού/m2, που είναι και το κάτω όριο για να χαρακτηριστεί κάτι ως πλήρως αδιάβροχο, μέτρηση που αντιστοιχεί σε περίπου έως μιάμιση ώρα φυσιολογικής βροχής (και όχι τροπικής καταιγίδας!). Φυσικά, υστερεί σε δυνατότητες σε σχέση με ακριβότερες μεμβράνες, θα καλύψει όμως μια χαρά αναβάτες με χαμηλές απαιτήσεις ή προϋπολογισμό.
Τι είναι η μεμβράνη Reissa

 

 

TUTU ΔΕΡΜΑ

Δέρμα αγελάδας που αναπτύχθηκε με προτεραιότητα την προστασία του αναβάτη, εξασφαλίζοντας υψηλά επίπεδα απόδοσης όσον αφορά το γδάρσιμο, το σχίσιμο, την κοπή και την αντοχή στην τριβή. Η ελαστικότητα και η απαλότητα στην υφή του δέρματος Tutu διασφαλίζονται από την υψηλή ποιότητα των προσεκτικά επιλεγμένων πρώτων υλών. Οι προηγμένες τεχνολογίες φινιρίσματος παρέχουν στο δέρμα Tutu όχι μόνο άνεση αλλά και εξαιρετικές ύδρο-έλαιο-απωθητικές ιδιότητες.Τι είναι το δέρμα Tutu Leather

ΘΕΡΜΟΠΛΑΣΤΙΚΟ Η ΠΟΛΥΚΑΡΜΠΟΝΑΤΟ ΕΞ. ΚΕΛΥΦΟΣ

Πολυκαρμπονάτο, θερμοπλαστικό, polycarbonate composite, high resistance thermoplastic, όπως και να το δεις γραμμένο πρόκειται για την ίδια οικογένεια υλικών. Όλα τα οικονομικά και μεσαίας κατηγορίας κράνη μοτοσυκλέτας χρησιμοποιούν για την κατασκευή του εξωτερικού κελύφους τους κάποιου είδους πλαστικό. Αυτό έρχεται με την μορφή κόκκων ως πρώτη ύλη, θερμαίνεται και μπαίνει σε ένα καλούπι για να πάρει το σχήμα του. Πολλές εταιρίες χρησιμοποιούν το γνωστό ABS, ενώ ξεχωρίζει η Ιταλική Nolan, που είναι περήφανη για την επιλογή του Lexan™ ισχυριζόμενη ότι έχει καλύτερη μηχανική συμπεριφορά και μεγαλύτερες αντοχές (ειδικά σε ακραίες θερμοκρασίες) από το δημοφιλές ABS.

Τα θερμοπλαστικά κράνη, κατά κανόνα είναι βαρύτερα από τα συνθετικών ινών, καθώς το κέλυφος πρέπει να είναι αρκετά παχύτερο για να παρέχει την απαραίτητη προστασία, ενώ γενικά ισχύει και εδώ οτι τα πλαστικά έχουν περιορισμένες αντοχές στο χρόνο (αποπολυμερισμός - γήρανση), την πίεση και τις μεγάλες θερμοκρασίες. Για αυτό και αναβάτες με απαιτήσεις ή ανησυχίες κινούνται υποχρεωτικά προς την αγορά ενός ακριβότερου κράνους από συνθετικές ίνες (fiberglass, carbon κλπ).
Τι είναι το θερμοπλαστικό thermoplastic

ΤΙΤΑΝΙΟ

Το γνωστό αυτό μέταλλο διαθέτει υψηλή αναλογία αντοχής/βάρους, υψηλή αντοχή τόσο στη μηχανική καταπόνηση όσο και στη διάβρωση και εξαιρετική θερμική αγωγιμότητα. Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά, η χρήση αυτού του πολύτιμου υλικού σε προστατευτικά ένθετα αντιπροσωπεύει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, χάρη στον χαμηλό συντελεστή τριβής με την άσφαλτο που μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού του αναβάτη λόγω εμπλοκής του κάπου κατά τη διάρκεια μιας πτώσης. Για αυτό το λόγο εξάλλου το βλέπουμε συχνά στις προστασίες ώμου και στις γλίστρες στις αγωνιστικές μπότες.
Προστατευτικά ένθετα Τιτανίου Titanium

 

ΥΦΑΣΜΑ ΜΕ ΙΝΕΣ ΑΡΑΜΙΔΙΟΥ (KEVLAR, TWARON κ.α.)

Νήματα αραμιδίου (με πιο γνωστά το Kevlar και το Twaron, που είναι κατοχυρωμένα εμπορικά σήματα) με πολύ υψηλή αντοχή σε σχίσιμο, φθορά, διάτρηση και θερμότητα που συμπληρώνονται από χαμηλή ηλεκτρική αγωγιμότητα και υψηλή αντοχή στη χημική διάβρωση. Αυτή η εξαιρετική μηχανική απόδοση συνδυάζεται με το ελαφρύ και απαλό ύφασμα που εγγυάται άνετη εφαρμογή, για να προσφέρει casual στυλ και μεγάλο βαθμό προστασίας. Τι είναι το Dainese ARAMID FIBER, ύφασμα με ίνες αραμιδίου

Close