Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€ (έως 5kg)
 
 
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
Close
Αναζήτηση
 
Φίλτρα
 
 

PINLOCK: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

PINLOCK: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

🕓 Χρόνος ανάγνωσης: 7'

Οι αντιθαμβωτικές ζελατίνες είναι εύκαμπτες μεμβράνες οι οποίες εφαρμόζουν στο εσωτερικό της διάφανης εξωτερικής ζελατίνας του κράνους, αποτρέποντας το ενοχλητικό θόλωμα που προκαλείται από την εκπνοή του αναβάτη όταν υπάρχει σημαντική διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του εξωτερικού περιβάλλοντος και του «μικροκλίματος» που δημιουργείται μέσα στο κράνος.

Σχεδόν όλο το χρόνο δηλαδή, εκτός από το καλοκαίρι (εδώ θα λάβεις υπόψη ότι το κλίμα από τόπο σε τόπο, δεν είναι ίδιο και άρα το χρονικό διάστημα ποικίλει).

Πάτησε εδώ για να βρεις το κατάλληλο για το κράνος σου.ΑΠΟ ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ PINLOCK;
Και λέμε σύστημα γιατί για να λειτουργήσει η αντιθαμβωτική, πρέπει να εφαρμόσει απόλυτα πάνω στη διάφανη ζελατίνα του κράνους.

Parts of a Pinlock Visor

Αυτό επιτυγχάνεται τόσο από τα πλαστικά στοιχεία (pins) που βλέπεις ως αναμονές στη ζελατίνα, όσο και από την περιμετρική στεγανωτική επίστρωση σιλικόνης που σφραγίζει το σημείο που εφάπτονται η αντιθαμβωτική μεμβράνη και η ζελατίνα του κράνους. Έτσι δημιουργείται ένα ενδιάμεσο στρώμα αέρα που λειτουργεί θερμομονωτικά, ενώ το ίδιο το υλικό κατασκευής της αντιθαμβωτικής έχει την ικανότητα να απορροφά την υγρασία.ΤΥΠΟΙ ΑΝΤΙΘΑΜΒΩΤΙΚΩΝ ΖΕΛΑΤΙΝΩΝ PINLOCK
Το εύρος των αντιθαμβωτικών αποτελείται από τις Pinlock 30, Pinlock 70 και Pinlock 120.

Pinlock Types

Ο αριθμός χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα επίπεδα προστασίας (από «την ομίχλη») που παρέχονται από τις ζελατίνες προκειμένου να προσαρμοστούν στις διαφορές θερμοκρασίας που προκαλούν το ενοχλητικό θόλωμα.

Όσο μεγαλύτερος ο δείκτης, τόσο καλύτερα ανταποκρίνεται η ζελατίνα στις ακραίες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας και το οπτικό σου πεδίο διατηρείται καθαρό.

Pinlock 120 MaxVision

Η Pinlock 120 είναι η κορυφαία επιλογή και χρησιμοποιείται ευρέως στους αγώνες. Στον αντίποδα, η Pinlock 30 είναι η βασική επιλογή της εταιρείας και εφαρμόζει σε όλα τα pinlock-ready κράνη της αγοράς. Και τι γίνεται με την Pinlock 70; Έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από την 30, καλύπτοντας και μεγαλύτερη επιφάνεια και διάρκεια καθαρού οπτικού πεδίου.

Η 100% Max Vision™ διατίθεται μόνο ως παραλλαγή Pinlock 70 και Pinlock 120 και προσφέρει ακόμα μεγαλύτερο οπτικό πεδίο (δες την εικόνα). Μπορείς να βρεις και αντιθαμβωτικές με χρώμα.


Pinlock MaxVision View

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι:

- Η Shoei χρησιμοποιεί την Pinlock EVO, ειδικά εξελιγμένη για σκληρές συνθήκες και πίστες.
- Η AGV την 100% Max Vision Pinlock 120 στο Corsa R και στο Pista GP RR, ενώ η Pinlock 70 χρησιμοποιείται στα περισσότερα μοντέλα της εταιρείας.ΤΥΠΟΙ PIN
Δε θα σε κουράσουμε με λεπτομέρειες. Να γνωρίζεις ότι υπάρχουν 3 τύποι.

Pin Types

Οι Push Pin, Three Component Pin και Tear Off Pin και ο σκοπός τους είναι να συγκρατούν την αντιθαμβωτική και να εξασφαλίζουν ευκολότερη τοποθέτηση και ρύθμιση. Να θυμάσαι ότι γενικά είναι αναλώσιμο και αν το χάσεις υπάρχουν ανταλλακτικά.Η ΖΕΛΑΤΙΝΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΘΑΜΒΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ
Εάν είχατε ποτέ κράνος με τέτοια ζελατίνα και στη συνέχεια αποκτήσατε άλλο που παίρνει έξτρα το Pinlock, σίγουρα προσέξατε τη διαφορά.

Εκ πείρας θα σας πούμε ότι οι αντιθαμβωτικές που τοποθετούνται στα pins λειτουργούν καλύτερα κατά κανόνα γιατί δεν περιορίζονται μόνο σε μία λεπτή επίστρωση (χωρίς το απαραίτητο «κενό»), που αλλοιώνεται χειμώνα-καλοκαίρι όσο περνάει ο καιρός.

Και ναι θαμπώνουν λιγότερο συγκριτικά με μία απλή ζελατίνα κράνους αλλά περισσότερο σε σχέση με το pinlock.ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΣΕΣ ΙΔΙΕΣ; 
Ή το Pinlock μου δε δουλεύει. Ούτε οι ανάσες, ούτε οι συνθήκες, ούτε η θερμοκρασία, ούτε όλα τα κράνη (και τα επίπεδα εξαερισμού τους), ούτε όλες οι αντιθαμβωτικές είναι ίδια. Γι’ αυτό και πολλοί γκρινιάζουν ότι δε λειτουργεί σωστά. Παραπάνω μιλήσαμε για το σύστημα Pinlock. Σκέψου τώρα το σύστημα αναβάτης-κράνος-Pinlock.ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΘΑΜΒΩΤΙΚΕΣ PINLOCK;
Όλες οι Pinlock είναι αντιθαμβωτικές, αλλά όλες οι αντιθαμβωτικές δεν είναι Pinlock(TM).

Is every anti-fog shield a Pinlock?

Ουσιαστικά η ονομασία Pinlock προέκυψε από το σύστημα που αναπτύχθηκε από τον Derek Arnold και περιελάμβανε τη ζελατίνα και τα pins, αυτά τα μικρά συνήθως διάφανα πλαστικά που συγκρατούν την αντιθαμβωτική ζελατίνα.

Η εταιρεία του Arnold συνεργάζεται σήμερα με πάρα πολλούς κατασκευαστές κρανών, προσφέροντας προϊόντα υψηλής ποιότητας και διαρκούς εξέλιξης.ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΩ ΕΠΑΝΩ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ;
Καλύτερα όχι. Δεν υπάρχει λόγος να μειώνεις τη διάρκεια ζωής της.

Should I leave my pinlock on the helmet on summer?

Οι υψηλές θερμοκρασίες και ο μεσογειακός ήλιος θα την αλλοιώσουν. Εξάλλου η τοποθέτηση είναι σαν το ποδήλατο και θα σου πάρει μόλις μισό λεπτό (αφού μάθεις). Και αν δε μπορείς, έχουμε τοποθετήσει χιλιάδες. Έλα να σου δείξουμε.ΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΖΩ;
Με χλιαρό νερό και πολύ ήπιο απορρυπαντικό (σαπούνι με ουδέτερο pH, απορρυπαντικό για ευαίσθητα).

How should I clean my Pinlock?

ΟΧΙ απορρυπαντικό για τα πιάτα και ΑΖΑΧ. Ναι υπάρχουν πολλοί που το κάνουν εκεί έξω, αλλά είναι ΛΑΘΟΣ. Αν τους συναντήσετε ρωτήστε τους γιατί δε λούζονται με χλωρίνη με άρωμα λεμόνι. Η εσωτερική πλευρά είναι πολύ ευαίσθητη. Τη στεγνώνουμε μόνο με φυσικό -όχι καυτό- αέρα (μπορείτε και με αφυγραντήρα, κλιματιστικό, ανεμιστήρα κ.τ.λ.).

Στην εξωτερική, σκληρή, επιφάνεια ένα πανάκι microfiber θα κάνει τη δουλειά. Ναι, το χαρτί θα τη γρατσουνίσει και η πετσέτα θα αφήσει τριχίδια. Αν δε στεγνώσει τελείως το εσωτερικό, πιθανώς να δεις μία παραμόρφωση. Μη τρομάζεις. Πρέπει απλά να φύγει τελείως η υγρασία.ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ...
1. Όταν πάρεις την απόφαση να αγοράσεις αντιθαμβωτική ζελατίνα, πρέπει να γνωρίζεις το μοντέλο του κράνους σου. Η αντιθαμβωτική για το Shoei NXR, δε θα ταιριάζει στο AGV Pista GP RR.

Pinlocks for Shoei NXR and AGV Pista GP RR2. Πρέπει να την τοποθετήσεις σωστά με την σιλικονένια πατούρα να εφάπτεται απόλυτα στο εσωτερικό της ζελατίνας. Αλλιώς δε θα λειτουργεί σωστά και θα εγκλωβίζεται σκόνη με αποτέλεσμα να βλέπεις χειρότερα.

How to insert a pinlockΕπίλεξε ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ και ΜΟΝΤΕΛΟ από τα ΦΙΛΤΡΑΑφήστε το σχόλιό σας
 
Close