Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€ (έως 5kg)
+302821074730
 
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
Close
 
(0)
Φίλτρα
 
+302821074730

Gasολογίες #794 | ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ

Gasολογίες #794 | ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ

Έχει ακούσει ποτέ κανείς σας κάποιον αναβάτη μοτοσυκλέτας να λέει: «πω ρε φίλε, καταιγίδα αναμένεται αύριο, ανυπομονώ να οδηγήσω στη βροχή;» Ούτε κι εμείς, παρόλα αυτά τις περισσότερες φορές η οδήγηση υπό καρεκλοπόδαρα είναι αναγκαίο κακό που δεν γίνεται να αποφευχθεί. Τι κάνουμε λοιπόν; Πώς οδηγούμε χωρίς να κινδυνεύουμε;

Με πολλή προσοχή είναι η απάντηση. Συγκεντρωμένοι και έτοιμοι να αντιδράσουμε σε κάθε πιθανή έκπληξη. Χρειάζεται όμως και γνώση ή πρότερη εμπειρία – τις οποίες αμφότερες μοιραζόμαστε εδώ μαζί σας. Να θυμάστε ότι τα πρωτοβρόχια είναι ό,τι πιο επικίνδυνο διότι ανακατεύονται τα νερά της βροχής με τη γλίτσα του δρόμου από τα πετρέλαια, τις σκόνες και τα λάδια, με αποτέλεσμα ένα πολύ ύπουλο γλιστερό μείγμα. Όταν συνεχίζει να βρέχει πολύ οι δρόμοι καθαρίζονται και η πρόσφυση βελτιώνεται, αλλά μην παίρνετε θάρρος, δε θα γίνουν ποτέ επιπέδου Γερμανίας ή Ελβετίας.
Οι λευκές διαγραμμίσεις που διαχωρίζουν τις λωρίδες κυκλοφορίας ή σηματοδοτούν τις διαβάσεις πεζών, απαιτούν επίσης ιδιαίτερη προσοχή διότι γλιστρούν επικίνδυνα. Σε κάθε περίπτωση και γενικά στη βροχή, πρέπει να είμαστε όσο πιο απαλοί γίνεται. Απαγορεύονται τα απότομα ανοίγματα και κλεισίματα του γκαζιού, όπως επίσης και τα ξαφνικά φρένα. Σταθερό και ομαλό γκάζι αν γίνεται, καθώς και προετοιμασία για σταμάτημα σε φανάρι από πολύ πριν είναι τα συστατικά της επιτυχίας-επιβίωσης. Εννοείται, όπως προστάζει και η κοινή λογική, ότι οι κλίσεις πρέπει να περιορίζονται στο απολύτως απαραίτητο. Αν οι σούπερ ήρωες των MotoGP, με τα πανάκριβα μηχανάκια και τα επιστημονικά στησίματα, λάστιχα-τσίχλες και τέλεια άσφαλτο, μειώνουν τις κλίσεις περίπου στο μισό, φανταστείτε τι πρέπει να κάνουμε εμείς σε άσφαλτο – καθρέπτη.

Όπως λέει και ο Χούντρας στην Ακαδημία του, πρέπει να καβαλάμε σα να παίζουμε video game. Να αναρωτιόμαστε συνεχώς: από πού θα μας έρθει ο εχθρός για να μας αιφνιδιάσει; Εάν σκεφτόμαστε με αυτόν τον τρόπο, φοράμε κατάλληλο εξοπλισμό για να προστατευόμαστε και να μην κρυώνουμε ή βρεχόμαστε και οδηγάμε απαλά με έξυπνα προετοιμασμένες κινήσεις, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε ποτέ τίποτα.

Αφήστε το σχόλιό σας
Close